Helena’s Villa / Grech & Vinci Architecture & Design

first_imgHelena’s Villa / Grech & Vinci Architecture & DesignSave this projectSaveHelena’s Villa / Grech & Vinci Architecture & Design Photographs Malta CopyAbout this officeGrech & Vinci Architecture & DesignOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesSafiHousesMaltaPublished on August 14, 2013Cite: “Helena’s Villa / Grech & Vinci Architecture & Design” 14 Aug 2013. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogShowershansgroheShower MixersVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ Abstract EarthPartitionsSkyfoldMarkerboard Finish for Folding WallsPanels / Prefabricated AssembliesKingspan Insulated PanelsInsulated Wall Panels – Designwall R-seriesWoodBruagRoom Acoustics – Interior Cladding PanelsEnclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMBricksNelissenSpecial Bricks – Slips and HalvesCeramicsTerrealTerracotta cladding in Le TrèfleEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEASideboardsUSMLow Shelving – HallerTable LampsLeds-C4Lighting – ElampMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream CopyHouses•Safi, Malta 2012 Save this picture!Courtesy of Grech & Vinci+ 18 Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/415033/helena-s-villa-grech-and-vinci-architecture-and-design Clipboard Photographs:  Courtesy of Grech & VinciSave this picture!Courtesy of Grech & VinciText description provided by the architects. A site bounded by other dwellings necessitated a villa concept designed with privacy in mind. Save this picture!Courtesy of Grech & VinciAngular, modernist geometry interprets the sense of protection given by a castle; monumental from the outside, but opening up into private internal courtyards and light-filled living spaces once within. Save this picture!Courtesy of Grech & VinciThe villa combines a series of materials and volumes; polished concrete floors throughout, generously sized bathrooms, and double height ceilings, interspersed with more playful, contemporary inclusions such as textured plywood panelling, exposed concrete finishes and perforated steel structures.Save this picture!Courtesy of Grech & VinciThe main living area features an exposed concrete ceiling that stretches to double height to allow light to flood through the space via skylight windows strategically placed for privacy. A recessed plywood panelled wall provides focus, texture and houses a fireplace, and beyond lies a custom open kitchen, an area demarcated under a lower ceiling level to encourage a warmer feel to this more intimate social space. Save this picture!Courtesy of Grech & VinciThe master bedroom is located on the ground floor, affording the client a view of the pool area and internal courtyard. A concrete boundary wall retains complete privacy and reflects the texture of concrete used for the bedroom ceiling and its corresponding ensuite bathroom. In here, mirrored cabinets meet floor level apertures running the room’s length to add light but screen it from the pool deck.Save this picture!Courtesy of Grech & VinciOn the first floor above the living area, a walkway with a perforated steel railing links two further bedrooms creating a change in textures whilst continuing the strong lines of the central volume – a motif reflected in a staircase of the same material elsewhere in the house. Here too, plywood panels partially cover white walls and each bedroom is a mirror of the other, with minimal, contemporary en suite bathrooms and private courtyards available to each.Save this picture!Courtesy of Grech & VinciThe property also includes a large two car garage located below street level with a discrete sloping entryway – a necessity in an area where parking is scarce. Adjoining this are two games rooms, each with the flexibility and space to be used as a gym, future home cinema, a study or extra bedrooms rooms should they be required and each enjoying a private front garden.Save this picture!First Floor PlanProject gallerySee allShow lessSOM Breaks Ground on Los Angeles’ CourthouseArchitecture NewsPR House / Bach ArquitectesSelected Projects Share 2012 Architects: Grech & Vinci Architecture & Design Area Area of this architecture project Houses “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/415033/helena-s-villa-grech-and-vinci-architecture-and-design Clipboard Year:  Year:  Projects Area:  400 m² Area:  400 m² Year Completion year of this architecture project Helena’s Villa / Grech & Vinci Architecture & Design “COPY” ArchDailylast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *