LUZ shirokane / Naoya Kawabe Architect & Associates

first_imgSave this picture!© Akinobu Kawabe+ 22 Share photographs:  Akinobu KawabePhotographs:  Akinobu KawabeSave this picture!© Akinobu KawabeRecommended ProductsCeramicsApariciPorcelain Tiles – TangoCeramicsApavisaTiles – JewelsCeramicsGrespaniaWall Tiles – Wabi SabiCeramicsTerrealTerracotta Baguettes in Vork CenterText description provided by the architects. Place in common space It is a housing complex in five story and 13 households that builts like overcrowding the small factory and the house in surroundings. In the situation in which the site was almost enclosed in the building, it was thought that it had not only relies on the surrounding for the dwelling environment but also it made it . A common space plays the role here. The lighting, ventilation ,and view, and the element requested outside is usually taken in construction, and shared with each unit.Save this picture!© Akinobu KawabeA common part is related around according to the number of stories and the direction the accumulated unit that continues from ground to the roof through the stairs and the open ceiling, and choosing the omission on the roof of the road and the near unoccupied land and the neighboring house. The wind comes off through an upper and lower floor, and the light of the sun enters from various directions through a day . Externals are composed of an window that doesn’t distinguish an unit and a common space . A common space in each floor is a place like the interior attached to each unit by a little expanding or more width than a usual passage ,and as a similar scale to the unit.Save this picture!© Akinobu KawabeAs for a common space, it thought even about the detail as the same interior as the unit so that the other side of the room window might make depth with a continuous feeling as another whereabouts . The aluminium sash of ready-made goods turns a wooden frame to all sides in flat as the wall for how from the reason for the weather flashing like the outside to see it, and erases the detail as the aluminium sash. Moreover, because a usual intercom gives the impression of the place like the hall, the plate of the same specification as the indoor switch is used .Save this picture!SectionThe table, the bench, and the shelf designed for exclusive use according to the characteristic and the usage of the place are put on the interior. Time is piled by the book and planting’s being put by the living person, and being used in daily life. It wishes a common space not only the tenant but also to tie to the person to person, and the environment to person exceeding the role even if the ambient surrounding changes by rebuilding.Save this picture!© Akinobu KawabeProject gallerySee allShow lessOffice Design / IND ArchitectsSelected ProjectsRichard Levy Gallery Hatches Architectural Birdhouse CompetitionArchitecture News Share “COPY” Architects: Naoya Kawabe Architect & Associates Area Area of this architecture project LUZ shirokane / Naoya Kawabe Architect & Associates LUZ shirokane / Naoya Kawabe Architect & AssociatesSave this projectSaveLUZ shirokane / Naoya Kawabe Architect & Associates ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/534546/luz-shirokane-kawabe-naoya-architects-design-office Clipboard Year:  “COPY” 2011 ArchDaily Projects CopyAbout this officeNaoya Kawabe Architect & AssociatesOfficeFollowProductsWoodSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesMinatoHousesJapanPublished on August 11, 2014Cite: “LUZ shirokane / Naoya Kawabe Architect & Associates” 11 Aug 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldRetractable Walls – Stepped & Sloped SpacesVinyl Walls3MArchitectural Finishes DI-NOC in SkyPodsShowerhansgroheShowers – Croma EDoorsC.R. LaurenceMonterey Bi-Folding Glass Wall SystemTable LampsLouis PoulsenLamps – Panthella PortableBeams / PillarsLunawoodThermowood Frames and BearersSealantsEffisusMetal Roof Flashing – Stopper MRDropped CeilingsPure + FreeFormLinear Clip-Strip Ceiling SystemUrban ShadingPunto DesignPavilion – CUBEVentilated / Double Skin FacadeULMA Architectural SolutionsPaper Facade Panel in Nokia LibraryLouversAccoyaAccoya® Wood for Shutters and LouvresSpa / WellnessKlafsGyms & Relaxation RoomsMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Year:  Area:  500 m² Area:  500 m² Year Completion year of this architecture project Japan Photographs ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/534546/luz-shirokane-kawabe-naoya-architects-design-office Clipboard Houses CopyHouses•Minato, Japan 2011last_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *