Trailer / Invisible Studio

first_imgCopyAbout this officeInvisible StudioOfficeFollowProductsWoodPlastic#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesEnglandBathUnited KingdomPublished on June 14, 2018Cite: “Trailer / Invisible Studio” 14 Jun 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodWood Siding in KSR Villa BodrumRailing / BalustradesMitrexIntegrated Photovoltaic Railing – BIPV RailingMetal PanelsAurubisCopper Surface: Nordic DécorWindowsAir-LuxSliding Window – CorneringWoodBruagRoom Acoustics – Interior Cladding PanelsSinksBradley Corporation USASinks – Frequency® FL-SeriesMetal PanelsTrimoInternal Walls – Trimoterm, Qbiss OneGlassSolarluxWintergarden – SDL Akzent plusSystems / Prefabricated PanelsInvestwoodCement Bonded Particle Board – VirocPaintKEIMMineral Paint in Hunters Point LibraryCabinetsburgbadMid-Height Cabinet – EssentoSignage / Display SystemsGlasbau HahnMuseum Display CasesMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?山间预制小屋,可随时拖走的建筑 / Invisible Studio是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/896189/trailer-invisible-studio Clipboard ArchDaily ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/896189/trailer-invisible-studio Clipboard United Kingdom Photographs:  Jim Stephenson Manufacturers Brands with products used in this architecture project Architects: Invisible Studio Photographs Houses “COPY”center_img CopyHouses•Bath, United Kingdom Trailer / Invisible StudioSave this projectSaveTrailer / Invisible Studio “COPY” Manufacturers: VELUX Commercial, Rockwell Sheet, Accord Steel, FibreglassSave this picture!© Jim StephensonText description provided by the architects. A self built prototype relocatable £20K house, constructed from materials sourced from construction waste and locally grown unseasoned timber. This building is designed to be able to be legally transported on a public highway and used as permanent or temporary accommodation.  It has a removable wheeled ‘bogey’ that slides out from under the steel chassis when not being moved. The trailer was driven to site, the bogey removed, and then the bogey used to transport all of the timber frames (which were prefabricated in a workshop) to site.Save this picture!© Jim StephensonSave this picture!PlanSave this picture!© Jim StephensonExternally, the trailer is clad in corrugated fibreglass and steel, and internally lined in used but cleaned shuttering ply. All of the joinery is from plywood offcuts, including the 2 staircases. Handrails are made from offcuts of blue rope, left over from Studio in the Woods.  High levels of natural light are provided by both gable ends which are ‘glazed’ with high performance interlocking polycarbonate. The building is insulated with scavenged insulation, the doors were sourced from a skip, and the roof lights were ‘damaged’ and thus trade ‘seconds’.Save this picture!FramesThe timber used is all ‘same section’ 125 x 50mm that made the milling much more economical, and is laminated up into structural sections for the cross frames as required. It is the first ‘same section’ building we have completed (the first being Ghost Barn (Equivalent #1). This method of using timber also ties in with the forest management plan for the effective use of timber in the woodland that Invisible Studio manage as a resource around their studio, and from which our own Studio (Visible Studio) was also built.Save this picture!© Jim StephensonSave this picture!Structural PlanSave this picture!© Jim StephensonThe project aims to provide a super low cost, versatile, useable space that could act as a kit of parts for any self builder to improvise around or easily adapt. While conceived as a domestic space, it could easily function as a workspace or something else.Save this picture!© Jim StephensonProject gallerySee allShow less”Unbuilding Walls”: The German Pavilion at 2018 Venice BiennaleArchitecture NewsOpen International Competition for Alternative Layout Design in Standard HousingIdeas Share Projects Trailer / Invisible Studio Save this picture!© Jim Stephenson+ 31Curated by María Francisca González Sharelast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *